Lasse Karkov Jakobsen

Mit navn er Lasse og jeg er 37 år. Jeg har 3 rottweilere, som jeg alle har trænet IPO med. Jeg begyndte med hundetræning i DCH, da jeg var ca. 18 år, med min rottweiler Sita. Da vi senere fik Victor i 2007, startede vi træning i Fyns Rottweilerklub. I starten ville jeg slet ikke have, at Victor skulle trænes i gr. C, men jeg kunne hurtigt se, hvor meget hundene elskede det. Jeg blev også mere og mere interesseret i selv at figurere. Nu figurerer jeg i Fyns Rottweilerklub 2 gange om ugen og i PH Odense 1 gang om ugen.

Når jeg figurere kigger jeg meget på, hvor både hund og fører er i processen. Jeg arbejder med positiv forstærkning. For mig er indlæringen vigtigt, der trænes op i momenter og vi går først videre, når jeg er sikker på at hunden og fører har forstået, hvad øvelsen går ud på. Det er vigtigt, at hunden har det rigtige billede og jeg bruger derfor mange gentagelser.

Janny Møller

Min første rottweiler fik jeg i 1984, og nu er jeg på den 6. De har alle været trænet i IPO, og har alle haft de IPO-prøver deres og min formåen tillod. Nogle har været lettere at træne end andre, men det er netop det, jeg har fundet spændende, det at indlæringen kræver kreativitet fra hundeføreren. Samtidig har det altid været min passion, at træne mine hunde, så træningen var sjov både for dem og for mig.

Jeg har lovet at hjælpe med emnet ”lydighed i gruppe C uden figurant” på træningsweekenden. Det er dybt frustrerende, at der ikke kan trænes C bare fordi figuranten ikke kommer eller at kredsen ikke har en fast figurant. Man skal huske, at i en IPO I er der kun 3 bid, i en IPO II 4 bid og i en IPO III 5 bid – RESTEN ER LYDIGHED. Håner vi får en fornøjelig weekend, hvor vi kan hjælpe hinanden med at komme videre.

Helle Andersen

Mit navn er Helle Andersen, og ejer af Kennel Fairmoors. 

Jeg har haft Rottweiler i godt 11 år. 

Det har altid været mit formål at arbejde med mine hunde, udover at de selvfølgelig er en stor del af familien. 

Min første hund, Miro, opnåede jeg en IPO3 med, og gjorde jeg virkelig fik motivationen til at udvikle mig og træne. Siden da, har jeg uddannet endnu en hund, Kempes, til IPO3 og har en ny spire på vej, Déjà Vu, som bl.a. fik en 2. Plads til RKD Danmarksmesterskab i BpB. 

Til dagligt holder jeg til i kreds 17, hvor jeg er træner for IPO holdet, samt startede jeg sidste år med at have IPO hold hos Horsenshundecenter. 

Jeg underviser efter positive metoder, men meget sort/hvidt, således at "formidlingen" fra fører til hund bliver så tydelig så mulig. 

Jytte Meier

Denne weekend kommer Jytte og afholder kursus om konkurrencenerver.
Kurset vil være i 2 dele samt fordelt på både lørdag og søndag.
Del 1 - primær teori
Del 2 - opfølgning, praktisk undervisning og afslutning.

Kort information om Jytte;
I 1977 købte jeg min første rottweiler, som jeg trænede med i Dansk Politihundeforening. Det var startskuddet til en livslang interesse for hundesporten. I dag træner jeg IPO med min hund. Indtil videre har jeg kun en hund. Endvidere er jeg eksamineret ernæringsvejleder  og uddannet som instruktør i rottweilerklubben. Jeg har stor fornøjelse af klikkertræning, der bygger på positiv forstærkning i al indlæring. 

Rikke Johannessen

Jeg har trænet IPO i flere år og har især haft fokus på spordelen, som er favorit disciplinen. Til dagligt træner jeg min hanhund ”Von Hause Nomis Jokari”. Vi har sammen opnået alle sporprøverne og senest en SPH2. Derudover arbejder jeg med min unghund på 17 mdr. som naturligvis træner en del spor.

Jeg underviser i spor i Fyns Rottweiler Klub. Vi har meget fokus på ID færden og udfordre hundene, så det bliver ved at være sjovt.

Rikke Djurhuus Mogensen

Jeg er en kvinde af årgang 78, der er bosiddende i Nordsjælland, sammen med mine 2 drenge på henholdsvis 9 og 5 år. I øjeblikket har jeg en tæve på 4 år - Griba.

Jeg har min daglige gang i Gribskov Rottweilerklub, hvor jeg er instruktør og næstformand.

Jeg er eksamineret instruktør og klikkerinstruktør, og har yderligere taget 2 år af Adfærdsuddannelsen, men mangler ½ år, for at færdiggøre den.

Træningsmetoder/principper, de ”bløde metoder”:
Som udgangspunkt arbejder jeg ud fra teorien om, at alle dyr og mennesker gør det, som bedst kan betale sig- og undgår det, som ikke kan betale sig.  Med andre ord, hunden lærer at dens egen adfærd har en konsekvens.
I min træning er konsekvensen ALTID, at hunden får en belønning eller at belønningen udebliver. Vi straffer ALDRIG hundene hverken med slag, voldsomme ryk i snoren eller andre hårde korrektioner som råb og skæld.

Michael "Junior" Jeppesen

Jeg hedder Michael og har igen i år fået fornøjelsen af at stå for udstillingsdelen på træningsweekenden. Vi skal hele vejen rundt om det at udstille, fra anatomien, til det praktiske omkring udstillingen og selvfølgelig hvordan man opnår de bedst mulige resultater.

Jeg har haft rottweiler i lidt over 8 år, og har brugt utallige timer på brugstræningen samt mindst lige så mange på at udstille. Efterhånden har jeg vel udstillet godt og vel 100 gange med både mine egne men også andres hunde. Selvom meget af arbejdet ligger hos hunden, kan handleren betyde forskellen mellem at være blandt de fire bedste og slet ikke blive placeret.

Jeg håber vi ses på træningsweekenden og ser frem til nogle hyggelige timer sammen

Trine Dyrgaard

Har været med til at introducere rally i DK – lavede den første opvisning i forbindelse med udstillingen i Herning i november 2004 og i 2005 fik vi sporten godkendt af DKK. Har været dommer og underviser i rally lige siden.