Hvalpemotivation

Hvalpemotivationen lægger fundamentet for positiv kommunikation og samarbejde!

En velafbalanceret, trænet og motiveret hund er en fornøjelse at dele livet med. Derfor er det vigtigt at komme godt fra start med hvalpen – både for dig og din hvalp!

Vi arbejder med grundtræning, teori og aktivering, hvor hvalpene får lov til at bruge deres hoveder til at løse forskellige opgaver, hvalpene får udfordret deres motorik via øvelser i kropskontrol.


​Vi afsætter selvfølgelig også tid til socialisering og leg hvalpene imellem. De matches efter alder og størrelse og får lov at lege sammen under kontrollerede forhold. Instruktøren fortæller samtidigt om hvalpenes sprog, samt hvad du som ejer skal være opmærksom på i forhold til din hund ved leg og hundemøder.

Hverdags Lydighed

Kom og lær hvordan du kan træne, motivere og øge samarbejdet med din hund. Vi arbejder med trinvis indlæring, hvor hunden belønnes for initiativ - dette fundament er vejen til succes med din træning.

I vil blive introduceret til forskellige aktiveringsformer og at indlære de basale lydighedsøvelser. Der vil også blive arbejdet med lydighedsøvelser og de problematikker der kan opstå i hverdagen.

De øvelser vi gennemgår, kan bruges i hverdagen - på gåturen eller i hjemmet, som aktivering og stimulering af hunden. Holdet henvender sig til hunde i alle aldre.

Aktivering

De daglige gåture kan byde på meget mere end, at du går bag ved hunden og holder dens snor, og i går i hver jeres verden – hunden snuser i jorden og du snakker i mobil. De daglige gåture kan byde på meget mere, de er perfekte anledninger til at styrke samarbejdet mellem dig og din hund. Ved at lave aktiviteter sammen bliver din hund mere opmærksom på dig, hvilket er en god ting for ikke at trække i snoren og komme i indkald.

Mulighederne for træning og aktivering på gåturen er faktisk uendelige. Omgivelserne byder på alverdens muligheder for dig og din hund – det gælder bare om at udnytte dem. På turen laver vi sjov aktivering, som er mentalt og fysisk sund for din hund. Det er såvel lydighed som næsearbejde, gå pænt i snor, balance, finde godbidder og meget mere. Turen er en fantastisk miljøtræningstur for store hvalpe og unghunde, ligesom de voksne hunde får masser af udfordringer.  Der bliver selvfølgelig taget hensyn til jeres hundes alder, sundhedstilstand og kropsbygning.

Du vil også få masser af gode ideer med hjem, til aktivering af din hund indedøre. S
å du selv kan finde de gode og sjove muligheder der passer ind i din hverdag uanset vejrforholdene.

Næsearbejde

En hund er ikke skabt til lediggang – Gennem næsearbejde får den mulighed for at arbejde og lære noget nyt.

Alle hunde, uanset alder, køn, udseende og race har behov for at bruge næsen.  Ved at bruge næsen stimuleres hunden mentalt, samt du øger hundens evne til at koncentrere sig og arbejde selvstændigt, kort sagt – det er den bedste hjernegymnastik der findes!  

De fleste hunde elsker at arbejde med næsen – og derfor er alt næsearbejde noget af det sjoveste og bedste aktivitet du kan lave med din hund. Tilhører du gruppen af hundeejere, der ikke tror, at din hund kan køres træt, er dette et hold for dig. Intet er så trættende og afstressende som f.eks. sporsøg. En hund, som kører lidt højt, vil ligeledes kunne få afløb for noget af dens overskudsenergi ved at arbejde med næsen. Søgeopgaver er naturligt trættende og afstressende både fysisk og mentalt, og de kan virke forbyggende mod bl.a. destruktiv adfærd, når hunden er alene hjemme.

På dette hold vil du bl.a. få kendskab til sporsøg, slæbespor, blodspor samt blive introduceret til mange andre spændende næseopgaver du kan bruge i din dagligdag.

Gak & gøgl

På dette hold er vores primære fokus på samarbejde vha. tricks og kropskontrol. Tricks og kropskontrol styrker din hunds mentale og fysiske balance og give din hund med større selvtillid og selvsikkerhed.

Vi kan have mange grunde til at have hund, og vi kan have meget forskellige mål for, hvad vi gerne vil kunne med vores hunde, og hvordan vores “hundeliv” skal være. Men de mest elementære ting som at komme, når man kalder og gå pænt i en snor, er nogle få ting som en hund bør kunne. Så uanset hvad vi gerne vil, så bliver vi nødt til at skabe en lyst hos vores hunde til at samarbejde og til at være sammen med os. For at kunne samarbejde, må vi også have en god og tillidsfuld kontakt med vores hund. Og det er her tricks kommer ind i billedet. Disse tricks kan være simple eller mere avanceret, men uanset hvad, så er de med til, at hunden bliver glad for at tilbyde ny adfærd, og dermed bliver det også lettere at indlære andre øvelser. Derudover er de fleste tricks rigtig gode for hundens fysik. Det kan være muskelstyrkende, balancegivende eller hjernegymnastik. Når man, som vi gør, træner disser tricks ved hjælp af shaping (trinvis indlæring) får vi hunde der elsker at lære at noget nyt.

Kropskontrol er en anderledes form for træning for dig og din hund. Udover at det er sjovt, vil vi udfordre hundenes balance og koordinering af alle fire poter, samt øge deres stabilitet, balance, smidighed og selvbevidsthed. Der vil være fokus på at hundene arbejder roligt og dermed ikke lider nogen fysisk overlast. Du vil ligeledes få inspiration med hjem til træning i hverdagen.

Dette hold er for dig, der ønsker at give din hund udfordringer med forskellige forhindringer og gennem samarbejde med dig, opbygge dens tillid til, at den kan mestre de opgaver, du giver den.Alle hunde kan deltage på dette hold. Der tages udgangspunkt i den enkelte hund og ejer

Klikkertræning

Har du lyst til at lære, hvordan du kan bruge en klikker i din træning, kan dette hold være noget for dig.

På dette hold vil der både være teori og praktisk træning, du vil få redskaberne og teorien bag klikkertræning

Klikkertræning må efterhånden betragtes som en af de mest populære måder at træne hund på, og heldigvis for det!
Klikkertræning er effektiv positiv træning, og i opnår hurtigt resultater fordi hunden selv er en aktiv medspiller i træningsprocessen. Det er en træningsmetode, som udelukkende benytter sig af belønning af den ønskede adfærd, hvilket resulterer i glade og arbejdsvillige hunde.

Når vi klikkertræner tager derimod udgangspunkt i hundens egne initiativer og former det ønskede slut resultat frem, ved bygge træningen op i små momenter og belønne for hvert lille fremskridt. Med sit fokus på samarbejde mellem menneske og hund giver klikkertræning hurtig indlæring og mulighed for at arbejde mere i dybden med detaljer end traditionelle træningsmetoder.

Brug af motivationsmidler

Ofte er det svært for fører at få det optimale ud af deres belønninger, uanset om det er godbidder, bolde eller andet. 

På dette hold vil vi arbejde med brug af disse motivationsmidler/belønninger, således at de får større værdi for både hund og fører. 

Ved at bruge belønningerne optimalt får man en hund som vil arbejde mere koncentreret og fokuseret. 

Det handler bl.a. om valg af motivationsmiddel, men også timing og motorik fra fører. 

Rally

Holdet henvender sig til alle som gerne vil stifte nærmere bekendtskab med Rally lydighed. Det kræver ingen forudsætninger at deltage i kurset, hverken for hund eller fører, så selvom du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Rally lydighed, så kan du deltage.

Hvad er Rally Lydighed?

”Rally lydighed eller Rally O (obedience = lydighed), som man ser det betegnet nogle steder, er en forholdsvis ny hundesportsgren, som er ved at få godt tag i danske hundeejere, fordi der ikke stilles så store krav til perfektion i øvelserne, som i traditionel lydighed, og fordi konkurrenceformen i høj grad ligner den daglige træning, hvor man må rose og motivere hunden.
Hund og fører skal gennemføre en bane, som er designet af en rally dommer. Til hver ny konkurrence anvendes en ny bane – ligesom til ridebanespringning for heste. Deltagerne får først kendskab til banen umiddelbart inden konkurrencen. På banen står en række skilte (10-20 stk. efter konkurrencens niveau). På hvert skilt står der oplysninger om, hvilken øvelse der skal udføres. Man får point for øvelsernes udførelse.
Man må kommunikere med sin hund undervejs, alt det man vil: tale med den, opmuntre gennem sit kropssprog etc. Dog må man ikke røre ved hunden eller give den godbidder under konkurrencen og naturligvis heller ikke skælde den ud eller straffe den.
Konkurrencerne afvikles i tre sværhedsgrader: Begynder, Øvede og Ekspert. I begynderklassen er hunden i snor under konkurrencen.”
(Fra DKK hjemmesiden – læs mere på
http://www.rally-lydighed.dk/)

Trænings- og konkurrencenerver 1

Ja, hvad skal man dog stille op, når dagen for en konkurrence nærmer sig. Maven slår knuder, man ryster som et espeløv, et forkert ord og man enten tuder eller bliver irriteret og sur. Sådan behøver det aldeles ikke at være. Jeg har selv været hele turen igennem og kunne ikke sove den sidste uge inden en prøve/konkurrence/udstilling. Det samme gjorde sig gældende på så mange andre områder af mit liv. Bl.a. tage ordet i større eller mindre forsamlinger. Kort sagt dette med fokus på min person, gjorde mig skrup nervøs. Alt dette er fortid. I dag nyder jeg at tale i store forsamlinger, blande mig i debatter, deltage i prøver, konkurrencer m.m. Kort sagt alt det der findes indenfor hundesporten.

HVORDAN HAR JEG SÅ BÅRET MIG AD?

Ganske enkelt ved hjælp af coaching. Coaching er en moderne hurtig, blid form for terapi. Ja egentlig hvis vi sammenligner hjernen med en computer, så skifter vi blot det gamle begrænsende program, der hedder nervøsitet, usikkerhed m.m. ud med det nye, der f.eks. kunne hedde: "Det er så spændende, dejligt og sjovt at vise, hvad min hund og jeg kan i fællesskab". Gør som jeg, skift det program ud, og installer det program der f. eks hedder:"Jeg er dybt koncentreret, har fuldstændig overblik - styr på tingene." Denne overbevisning gjorde, at min hund præsterede det bedste, hun endnu har gjort: 10 points mere ved et VM end ved konkurrencer her i landet. Og så siger man, at det er meget lettere med hjemmebane-konkurrencer. Den bemærkning gjorde vi godt nok til skamme ved VM 2006 i Østrig for rottweilere.

Vi ved allesammen at vores stemningsleje går direkte i hundesnoren.
Så skal du have styrket selvtilliden - fjernet konkurrencenerverne - gøre både dig og din hund en tjeneste - så er det netop dette kursus du skal deltage i!

Trænings- og konkurrencenerver 2

Praksis!!!

Kom ud på banen og prøv at brug de redskaber, som du har lært på holdet:
Trænings- og konkurrencenerver 1.


Bemærk: Du skal have taget hold 1, for at tage dette hold.

Spor teori

Ønsker du den teoretiske gennemgang af sporarbejdet, så er dette hold noget for dig.

Vi vil komme ind på hundens lugtesans, planlægning, opstart og udførelsen af sporet og evt. problematikker.

Dette hold vil kun være teoretisk.

Spor (IPO)

Har du udfordringer på sporet: genstande, uro, tempo mm., så tag det med til træningsweekenden, så kigger vi på det.

Hvad kræver det, at komme videre fra IPO spor til SPH spor?

Ved du, hvad du gerne vil have hjælp til allerede nu, så skriv evt. til os, så vi er sikre på, at komme omkring problematikken.

IPO lydighed

Dette hold henvender sig til de hunde og hundefører, som har den grundlæggende lydighed på plads, fx fra hvalpehold. 

Derudover er niveau fra hund og fører er underordnet, da der tages udgangspunkt i den enkelte. Der kan undervises i øvelser fra FP, BpB og IPO programmet

Lydighed i gr. C uden figurant

Det er dybt frustrerende, at der ikke kan trænes gr. C bare fordi, figuranten ikke kommer eller at kredsen ikke har en fast figurant.

Man skal huske, at i en IPO I er der kun 3 bid, i en IPO II 4 bid og i en IPO III 5 bid – RESTEN ER LYDIGHED.

Holdet henvender sig til hundefører, som træner mod IPO-prøverne, og som ønsker redskaber til indlæringen af lydigheden i gruppe C. Hundeførerne vil lære, hvordan øvelserne i gruppe C kan opdeles i passende momenter eller deløvelser, og hvordan de enkelte deløvelser skal indlæres. Deltagerne vil endvidere lære, hvordan belønningen kan ske via bidestyr, og lære om de elementære regler forbundet hermed. Det forventes ikke, at hundeførerne har figuranterfaring, tværtimod er hensigten med kurset, at hundeførere uden denne erfaring kan gå sammen to og to, og indlære den ofte svære og forsømte lydighed i denne del af vores program. En væsentlig fordel ved denne løsning er, at den sparsomme tid med den ”rigtige” figurant kan koncentreres omkring det ”rigtige” figurantarbejde – bid og greb.  

 

Forsvarsarbejde

Hvordan skaber du en god gruppe C-hund? Det gennemgår vi på dette kursus, hvor der bliver set nærmere på de væsentligste grundprincipper.

Få gode råd om, hvordan du arbejder med hundens greb, bevogtninger og lydighed – og hør mere om, hvordan du mest hensigtsmæssigt tilrettelægger gruppe C-arbejdet.

Der vil blive arbejdet med opstart af forsvarsarbejdet med hvalpe/hunde, samt udviklingen frem til hunden bider i ærme og er klar til prøve/konkurrence. Det kan være du har specifikke udfordringer med hunden, som du ønsker hjælp til – eller måske har du ”bare” behov for noget ny inspiration.

Udstilling for begyndere

Er du ny i gamet, og gerne vil have råd og vejledning, så du kan fremvise din hund bedst muligt.

På dette hold kommer vi hele vejen rundt om det at udstille, fra anatomien, til det praktiske omkring udstillingen og selvfølgelig hvordan man opnår de bedst mulige resultater.

Udstilling for øvet

Vi skal hele vejen rundt om det at udstille, fra anatomien, til det praktiske omkring udstillingen og selvfølgelig hvordan man opnår de bedst mulige resultater.

Svømmehal

Det er muligt at tilmelde sig hundesvømning i hallen i Ørbæk.

Man får tildelt en tid, som man selv skal sørge for at møde op til. Hver hund svømmer i 15 minutter.

Adresse: Alkeshavevej 2, 5853 Ørbæk
(sæt gps til: Villumstrupvej 9, 5853 Ørbæk)

Mere information vedr. svømmehallen HER